Printscreen

Aktuelni svjetski šampion Luis Hamilton ostvario je pobjedu na “Velikoj nagradi Bahreina” u prvoj trci sezone, a u razgovoru sa medijima je istakao da je prezadovoljan učinjenim tokom vikenda.

“Ovo je zaista vrlo dobar početak sezone za nas. Na testiranjima je djelovalo da zaostajemo šest do osam desetinki za Red Bulom, tako da je posao urađen u posljednjih sedam dana bio izvanredan, ponosan sam na sve ljude u timu koji su učinili mogućim da slavimo danas”rekao je Hamilton i dodao:

“Svake godine se priča kako sam stariji, a ja se osjećam na vrhuncu životne forme. Maks Verstapen takođe odlično izgleda, tako da ćemo morati uložiti maksimum ove sezone da ponovimo izdanje kao današnje”.

Iako je Verstapen bolje započeo trku i odbranio prvu poziciju ostvarenu u kvalifikacijama, Mercedes je zahvaljujući ranijem odlasku na promjenu guma “ukrao” prvo mjesto koje je Hamilton zadržao do samog kraja.

“Znali smo da će biti teško protiv Verstapena, pa smo morali nešto da učinimo, tako da je raniji odlazak u boks bio ključ. Oni su imali nevjerovatne performanse tokom čitavog vikenda, tako da je ovaj trijumf zaista nešto posebno za mene. Mučili smo se na zadnjem setu guma i pokušali smo da pronađemo balans između čuvanja pneumatika i ostvarivanja dobrog vremena, pogotovo kada je Verstapen prišao blizu. Ipak, uspio sam da ga zadržim i ovo je definitvno bila jedna od najtežih trka za mene u posljednje vrijeme, tako da sam zahvalan svima”.

Naredna trka biće na rasporedu za tri sedmice u Imoli.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime