Foto: Reutes/USA TODAY USPW

Najnovija akvizicija Bruklin Netsa Džejms Harden u debitantskom obraćanju medijima kao igraču “Mrežica” podijelio je prve utiske, a najviše pažnje privuklo je pitanje o funkcionisanju sa još dvije superzvijezde u vidu Kevina Durenta i Kajri Irvinga. 

Elitni sam igrač, elitni lider i elitni saigrač, neko ko je spreman da uradi sve kako bismo ostvarili što više pobjeda, da se žrtvujem za tim. Možda će biti potrebno vrijeme, a možda i neće. Svi smo pametni i nesebični smo i svjesni smo šta je ulog. Treneri treba da nas stave u pravu poziciju, a i mi treba na parketu da pomognemo jedni drugima. Kako vrijeme bude prolazilo i kako steknemo osjećaj jedni za druge, biće lakše. Želimo da onaj drugi bude uspješan, da cijela ekipa ima razloga za zadovoljstvo” – rekao je Harden.

Imali su razloga za osmijeh predstavnici medija, a na pitanje o trenutnom fizičkom stanju američkog beka aludirajući na evidentan višak kilograma “prva Brada NBA” karavana samo se nasmijao i kratko odgovorio: “Sjajno je”!

U dosadašnjem dijelu NBA sezone Bruklin Netsi ostvarili su omjer od sedam pobjeda i šest poraza, a od najbolje “trojke” u najkvalitetnijoj košarkaškoj ligi svijeta očekuje se napad na “Leri O’Brajan” trofej. 

5 Komentari

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime