Holand objasnio ko su Zvezdini 'pitbulovi'

Košarkaški klub Crvena zvezda je ovog ljeta doveo dosta pojačanja, a jedno od njih je Džon Holand.

Džon Holand je imao veoma uspješnu prošlu sezonu u dresu Burse koju je sa klupe predvodio Dušan Alimpijević te su stigli i do finala Evrokupa gdje su zaustavljeni od Virtusa.

Deset dana prije početka ABA lige, Holand je na “TikTok” stranici regionalnog takmičenja odgovarao na neka vrlo zanimljiva pitanja, a prvo od njih je bilo o tome ko će prvi od njegovih saigrača dobiti tehničku.

“Biću iskren sa vama, htio sam da kažem Ben (Bentil), ali mislim da je to Pefi (Marković). Sigurno” – rekao je Holand, pa odgovorio i na pitanje ko će prvi ući u fizički obračun na terenu:

“Ben ili Hasan (Martin). Možda Džej (Adams) ili Pefi… Imamo mnogo igrača koji bi mogli da uđu u obračun. Ne znam, vidjećemo”.

Odgovorio je i na pitanje ko ima najbolji nadimak.

”Džoni (Ivanović)’– kao iz topa je odgovorio Holand, koji bi baš Ivanovića izabrao i za saigrača u basketu dva na dva.

Nije moglo ni bez podsjećanja na čuvenu izjavu u poluvremenu meča sa Cedevita Olimpijom, kada je slikovito objasnio da Bursa ima ”pitbulove” u svom timu, pa se odmah nametnulo i pitanje ima li takvih i u Zvezdi.

“Imamo ih 15. Svi su oni pitbulovi. Bićemo dobri” – zaključio je Holand.

Crvena zvezda će u prvom kolu ABA lige ugostiti ekipu MZT-a iz Skoplja, novog člana elitnog društva regionalne košarke. Taj susret je na programu 1. oktobra od 20 časova.

Postavi odgovor