Printscreen

Srpska skijašica Nevena Ignjatović koja se trenutno priprema za Olimpijske igre u Pekingu izdala je saopštenje u kom navodi da nije dobila potrebnu podršku od Skijaškog saveza Srbije i da svoje pripreme finansira sama.

On je istakla da se priprema za svoje četvrte Olimpijske igre, te da je stekla utisak kao da je ona nešto kriva i da će nastaviti ćutati i raditi. Njeno saopštenje prenosimo u cjelosti:

“Dragi prijatelji,

Da bi sportista uspio na vrhunski način da predstavlja svoju zemlju na evropskim i svjetskim takmičenjima kao i na Olimpijskim igrama, potrebna mu je podrška, podrška adekvatna sportu kojim se bavi.

Ja se takmičim u skijanju, ne skijam u Beogradu, već evo trenutno u Zinalu koji je udaljen 1259 kilometara. Jedna sam od rijetkih djevojaka koja to radi, a da potiče iz velike Srbije.

Uvijek sam bila profesionalna, zahvalna i fokusirana isključivo na skijanje. Vjerovala sam u uspjeh. A vjerovala sam i da ljudi cijene moj trud, rad i želju da podignem zimski sport na visoku ljestvicu. I uspjela sam u tome, uspjela sam u moru nacija kojima ne možemo, da izvinete, ni da prismrdimo u skijanju. Velikim radom i vjerom.

Međutim, ovom prilikom ću preći preko sebe i kazaću. U situaciji sam da nakon 25 godina treninga, tri učešća na Olimpijskim igrama, rezultata u Top 7 najboljih na svijetu, ispaštam po ko zna koji put zbog Skijaškog saveza i kao takva ne dobijem ono što mi na osnovu mojih rezultata pripada, sve to u u olimpijskoj godini koja mi je naravno najbitnija. Na kraju još imam utisak da sam ja nešto kriva. Nakon ovoga što čitate, nastaviću da radim, ćutim i verujem. I naravno, pobeđujem. A vi znajte da nije sve kao što vidite ili pak čujete.

Datum: 19.11.2021 – dva meseca pre Zimskih olimpijskih igara u Pekingu 2022. godine.

U potpisu Nevena Ignjatović – koja trenutna svoje pripreme finansira sama“.

Zimske Olimpijske igre u Pekingu održaće se od 4. do 22. februara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime