Foto: KK Promo Donji Vakuf/Facebook

U okviru četvrtog kola Lige BiH, Promo će sutra od 17h igrati protiv Radnika u Bijeljini. Aleksandar Ilić, košarkaš gostiju, najavio je ovaj duel za MeridianSportBH.

Izabranici Bobana Ninića su u dosadašnjem dijelu sezone u domaćem šampionatu ostvarili dva trijumfa i jedan poraz.

“Zadovoljni smo trenutnim učinkom iz prva tri kola, s obzirom na to da smo pred početak lige imali probleme sa ozbiljnim povredama na koje nije moglo da se utiče.

Uspjeli smo da se skupimo kao tim i nadoknadimo to, a u toj skraćenoj rotaciji protiv Leotara smo pokazali da smo tim, sa jednim pravim pristupom, energijom i dobrim protokom lopte, gdje smo svi bili uključeni u oba pravca, odigrali zrelo, vodili svih 40minuta i zasluženo dobili” – rekao je Aleksandar Ilić.

Ilić, Ilić za MeridianSportBH: “Poštujemo Radnik, ali možemo da se nadamo pozitivnom rezultatu”
Foto: KK Promo Donji Vakuf/Facebook

Potom se okrenuo narednom protivniku svoje ekipe, koji je do sada odigrao dva susreta i zabilježio isto toliko poraza.

“Radnik jako poštujemo, spremamo se za njih kao za svaku ekipu uz video analizu. Imaju iskusnije igrače na koje trebamo obratiti pažnju, ali ako mi igramo našu igru, da budemo skoncentrisani i fizički odgovorimo na pravi način, uz dobro trčanje i atmosferu iz prethodna dva kola, možemo da se nadamo jednoj dobroj utakmici i pozitivnom rezultatu” – završio je košarkaš Proma.

Sve vijesti u vezi sa bosanskohercegovačkom košarkom u narednom periodu ćete moći pronaći na našoj “Facebook” stranici pod imenom “BH Košarka”.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime