nfsbih.ba

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine na Ilidži je započela pripreme za Evropsko prvenstvo.

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine se okupila u hotelu “Hills” na Ilidži i započela pripreme za predstojeće Evropsko prvenstvo. O okupljanju i očekivanjima na Evropskom prvenstvu za zvaničnu stranicu Saveza govorio je selektor Ivo Krezo

“Okupili smo se u hotelu ‘Hills’ gdje imamo odlične uslove za rad. Do petka ćemo trenirati dva puta dnevno. Igračima bih poželio da ih zaobiđu povrede i virus korona, te da spremno dočekaju Evropski šampionat. Prvi put smo se plasirali na veliko takmičenje i to je istorijski rezultat za nas. Idemo tamo s ciljem da odigramo svaku utakmicu najbolje što možemo, da se borimo za svaki gol i nadam se da ćemo ostvariti dobar rezultat i plasman u četvrtfinale” – rekao je Krezo, te dodao: 

“Već odavno se pripremamo za ono što nas čeka u Holandiji i pratili smo igre naših protivnika u grupi. Španija je favorit prvenstva i igraju vrhunski futsal sa dosta presinga. Odlično su odigrali dvije utakmice protiv Portugala koji je aktuelni evropski prvak i ostvarili su dvije pobjede što dosta govori o njima. Gruzija je prvi put kao i mi na Evropskom prvenstvu i imaju dosta dobrih igrača porijeklom iz Brazila. Azerbejdžan takođe ima dosta naturalizovanih igrača, tako da nas očekuju teške utakmice”.

Reprezentativci Bosne i Hercegovine već su odradili jedan trening danas, te je pred njima ostatak priprema za istorijski turnir.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime