Iznenađujuća zamjena spremna za Hamiltona ukoliko Britanac objavi kraj karijere

Prema pisanju britanskih medija, Mercedes je odabrao Pjera Gaslija kao zamjenu za Luisa Hamiltona ukoliko sedmorostruki svjetski šampion odluči da okonča karijeru.

Nakon što je Maks Verstapen na senzacionalan način stigao do prve titule u Formuli 1, Luis Hamilton je počeo da se premišlja o tome da li će biti dio najbržeg karavana na svijetu u 2022. godini.

Šef Mercedesa Toto Volf je u par navrata isticao kako Hamilton nije donio konačnu odluku, a sada britanski mediji pišu da je Pjer Gasli prva opcija za njemačkog konstruktora ukoliko se otvori slobodno mjesto.

gasli
Printscreen

Gasli je prethodne dvije godine pravio impresivne rezultate u Alfa Tauriju, a 2020. godine je stigao i do prve pobjede u karijeri na legendarnoj stazi u Monci. Francuz je i dalje dio Red Bulovog programa, međutim nakon neuspješne avanture u toj ekipi, utisak je da više nikad neće dobiti poziv da vozi za taj tim.

Mercedes će u predstojećoj sezoni imati jednog novog vozača pošto ugovor sa Valterijem Botasom nije produžen, a na njegovo mjesto je došao talentovani Džordž Rasel koji je prethodne tri godine vozio za Vilijams.

Postavi odgovor