Jasikevičijus o trijumfu na debiju: "Moj uticaj je bio - nula"

Novi trener Fenerbahčea, Šarunas Jasikevičijus, upisao je pobjedu na debiju u Evroligi protiv Monaka na svom parketu.

Šarunas Jasikevičijus je klupu Fenerbahčea preuzeo od Dimitrisa Itudisa. Nakon svog prvog meča u istanbulskom timu, Jasikevičijus je istakao da nije imao nikakav uticaj na pobjedu.

“I ja sam izgubljen u ovom trenutku, ne znam jesam li u Aziji ili u Evropi. Bila su ovo luda 24 sata, a moj uticaj za 24 sata može da bude samo – nula. Samo sam pokušavao da ne smetam igračima, preuzeo sam ekipu koja je dosad bila jako dobro trenirana. Neću mijenjati mnogo stvari. Naravno, svi mi imamo nešto svoje, ali svi znamo kakav je Dimitris trener” – rekao je Jasikevičijus, pa dodao:

“Dao sam igračima samo minimum informacija, jer zasad ne mogu ništa da im prenesem. Ne znam još njihove ofanzivne i defanzivne postavke. Samo sam želio da kažem osnovne stvari i da im kažem da se bore. Srećni smo.

Znam da morate da popunite rubriku, ali treneru treba duže vrijeme da izvrši uticaj. Sada smo u režimu preživljavanja i polako ćemo da implementiramo neke ideje. Imamo mnogo iskusnih igrača koji su već vidjeli sve vrste trenera, tipove odbrane i napada. Mogu da se prilagode”.

Fenerbahče je trenutno na omjeru od sedam pobjeda i isto toliko poraza, a u narednom kolu će igrati protiv Jasikevičijusovog bivšeg kluba, Žalgirisa.

Postavi odgovor