Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Košarkaš Denver Nagetsa Nikola Jokić propustio je na ljeto utakmice reprezentacije Srbije u okviru kvalifikacija za Olimpijske igre u Tokiju, što je naišlo na podjeljena mišljenja zaljubljenika u košarku. 

On je tada odlučio da se posveti pripremama za novu sezonu u NBA ligi, ali i da dočeka rođenje djeteta, te je tada iz tih razloga odbio poziv tadašnjeg selektora reprezentacije Srbije Igora Kokoškova. 

Međutim, sada je Nikola Jokić stupio u kontakt sa novim selektorom Svetislavom Pešićem, ali se čini da još nije donio konačnu odluku. 

“Bio sam u kontaktu sa selektorom, ne nešto previše. Jako je rano pričati o reprezentaciji sada, ne mogu da razmišljam toliko unaprijed, ne znam šta će da bude. Ne znam ništa povodom toga” – poručio je Jokić u izjavi za “Mondo”.

Jokić, Jokić razgovarao sa Pešićem o povratku u reprezentaciju Srbije
Foto: Pedja Milosavljevic/StarSport

Pešić po dolasku na klupu Srbije nije skrivao želju da Jokić bude dio tima.

“Prozivali su me zbog nekih izjava da sam se udvarao Jokiću. Ne samo da sam se udvarao, već ću se svakom igraču udvarati i objašnjavati kako je za njega i njegovu karijeru dobro da igra za reprezentaciju. Posjećivaću igrače, razgovaraću sa njima, gledaću utakmice. Probaću da pomognem igraču da bude bolji, da napravim empatiju, da zna da sam tu i da hoću da pomognem. To je dio mog posla kao trenera” – istakao je Pešić po dolasku na klupu Srbije.

Jokić igra odlično u ekipi Denver Nagetsa na početku nove sezone, a vidjećemo da li će se naći na spisku košarkaša Srbije u predstojećim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, koje Srbija počinje 25. novembra utakmicom protiv Letonije u Beogradu. 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime