Foto: gambitbanjaluka.com

Danas su u hotelu “Jelena” viđene šahovske borbe na “Gambit Banjaluka Grand Prix” šahovskom turniru,  a prvo i drugo mjesto su osvojile Jona Aranđelović Rakas i Sofija Gavrilović sa po 7,5 osvojenih poena.

Ovim sjajnim rezultatom mlade šahistkinje su pokazale da u nadmetanjima uma na 64 crno-bijela polja itekako mogu biti uspješnije od dječaka. Treće mjesto i bronzanu medalju osvojio je Nikola Štula sa 7 poena.

Na 10. “GAMBIT Banjaluka Grand Prix” šahovskom turniru za djecu odigrano je ukupno 9 kola po Švajcarskom sistemu uz tempo igre od 8 minuta po igraču za cijelu partiju + 4 sekunde za svaki odigran potez.

Tri prvoplasirana takmičara su dobila na poklon medalje, diplome a pobjednik šampionski pehar. Prvih 9 učesnika je osvajilo specijalan šahovski izlet i učešće na simultanci iznenađenja van Banjaluke. Slatkišima su nagrađena i dva najsrećnija učesnika Anastasija Banjac i Veljko Jokić, čiji su startni brojevi izvučeni na veoma zanimljiv i neobičan način. Za sve učesnike su bili obezbjeđeni sendviči, sokovi i čokoladice na pauzi takmičenja.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime