Jovanović za MeridianSportBH: "Liga je izuzetno jaka, možemo se nadati dobrim rezultatima"

Zlatko Jovanović, trener Honveda, u razgovoru za MeridianSportBH je pričao o dosadašnjem dijelu sezone njegove ekipe u najvišem rangu mađarske košarke.

Nakon dvije veoma uspješne sezone u slovačkom Komarnu, što mu je bio prvi trenerski angažman u seniorskoj košarci, Zlatko Jovanović je ljetos prešao u Honved.

Ekipa iz Budimpešte je prvi dio tekuće takmičarske godine završila sa omjerom od četiri pobjede i devet poraza, a u drugi ulaze u dobrom raspoloženju, pošto su povezali dva uzastopna trijumfa.

“Prvi dio sezone završili smo dijeljenjem 12, 13. i 14. mjesta, a na samo jednu smo pobjedu do osme pozicije i ekipa koje idu u plej-of, što znači da je liga ove godine stvarno izuzetno jaka i izjednačena. Ni za jednu ekipu se ne može reći da je sigurno mnogo manje kvalitetna od ostalih i da protiv nje imaš sigurnu pobjedu.

Nakon sasvim solidnog starta, ostali smo sa dva stranca što je izuzetan hendikep i jako teško za igrati, međutim i tada smo na par utakmkica igrali na jednu loptu. Dovođenjem dodatnih stranaca uhvatili smo priključak i sada izgledamo dosta konkurentni” – istakao je Jovanović.

Zlatko Jovanovic 2
Foto: Honved

Nastavio je u pozitivnom tonu:

“Ono što me jako raduje nakon prvog dijela sezone je činjenica da dvojica najboljih mladih igrača lige ispod 20 godina dolaze iz moje ekipe i obojica su imali prosjek od 17 minuta u seniorskoj konkurenciji. To je generalno naš prvi zadatak, da nam igraju košarkaši ponikli u akademiji.

U nastavku sezone očekuje nas još teži posao, ali jakim radom kao i do sada nadam se da možemo sacuvati mjesto u Extra ligi Mađarske. Dvije pobjede protiv Debrecena i na teškom gostovanju u Zalaegersegu su sigurno dokaz da možemo da se nadamo dobrim rezultatima”.

Jovanović i njegovi izabranici će naredni izazov imati 30. decembra, kada će na svom parketu od 18h dočekati drugoplasiranu Albu Fehervar.

Postavi odgovor