Foto: Antonio Galić

U okviru šestog kola Lige BiH, Posušje će sutra od 17h igrati protiv Radnika u Bijeljini. Robert Jurišić, pomoćni trener gostiju koji je ovu ekipu vratio u najviši rang, najavio je utakmicu za MeridianSportBH.

Žuti su u dosadašnjem dijelu sezone ostvarili tri trijumfa i dva poraza. Igraju sa skraćenom rotacijom, ali u prošlom meču protiv Zrinjskog je iskočio trojac Ante Begić-Ante Kovač-Ivica Širić, koji je kombinovano ubacio 27 poena.

“Zadovoljni smo početkom sezone. Sa tri pobjede i dva poraza nemamo prava da puno žalimo za šansama u utakmicama koje smo mogli preokrenuti u svoju korist.

Imamo tim koji može igrati ravnopravno i sa nominalno jačim ekipama, iako nam je skraćen roster, što ne znači da klupa neće reagovati kada bude potrebno. To smo vidjeli u posljednjem meču, gdje su domaći igrači dobro iskoristili minutažu ulaskom sa klupe” – rekao je Robert Jurišić.

Jurišić, Jurišić za MeridianSportBH: “Putujemo u Bijeljinu sa opreznim optimizmom”
Printscreen

U nastavku se okrenuo predstojećem izazovu:

“Znamo da nam nedostaje barem jedan igrač, ali nadam se da će ekipa nastaviti sa dobrim igrama. Putujemo u Bijeljinu sa opreznim optimizmom poslije dobro odrađene nedjelje i igračima zdravim i spremnim za dobru utakmicu.

Prednost nam je naša timska igra i što dolazimo sa dvije uzastopne pobjede, dok je na Radnikovoj strani prednost domaćeg terena i naš zamor zbog putovanja”.

Sve vijesti u vezi sa bosanskohercegovačkom košarkom u narednom periodu ćete moći pronaći na našoj “Facebook” stranici pod imenom “BH Košarka”.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime