Fto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Uskoro se bliži kraj jesenjeg dijela Premijer lige Bosne i Hercegovine u futsalu jer su ostala samo dva kola do kraja, a trka za najboljeg strijelca prije odlaska na odmor je veoma uzbudljiva.

Trenutno je vodeći golgeter Premijer lige Bosne i Hercegovine Nermin Kahvedžić koji nastupa za Mostar SG. Za sada, jedan od najboljih futsalera Bosne i Hercegovine na svom kontu ima 12 pogodaka.

Dobro je napomenuti za bosanskohercegovačkog reprezentativca da je on prošle sezone postigao čak 48 golova u sezoni, od kojih su 42 došla u Premijer ligi Bosne i Hercegovine dok je 6 puta bio precizan u Kupu Bosne i Hercegovine.

Kahvedžić, Kahvedžić, Zukan ili Petak: Trka za najboljeg jesenjeg strijelca Premijer lige BiH je veoma bliska
Foto: Facebook/FC Mostar SG ‘Staklorad’

Pratioc Kahvedžića pred kraj jesenjeg dijela Premijer lige Bosne i Hercegovine u futsalu je Admir Zukan iz Sloge Gornji Vakuf – Uskoplje koji je prošlu sezonu isto završio kao pratioc nemilosrdnog pivota mostarskog tima sa 20 golova.

Što se tiče tekuće sezone, Zukan je sada na dva gola manjem sa osam postignutih, od vodećeg strijelca i pokušaće ga stići za vikend na duelu protiv Policajca koji će se odigrati u “Dvorani Borik”.

Na trećem mjestu najboljih “tobdžija” elitnog ranga futsala u Bosni i Hercegovini je saigrač Zukana, a radi se o Sabahudinu Petaku koji je do sada postigao pet golova.

Kahvedžić, Kahvedžić, Zukan ili Petak: Trka za najboljeg jesenjeg strijelca Premijer lige BiH je veoma bliska
Foto: MNK Sloga GornjiVakuf – Uskoplje/Facebook

Na četvrtom mjestu imamo veoma zanimljivu situaciju jer su čak četiri futsalera postigla po osam golova, a igrači o kojima se radi su Samir Gosto iz Mostara SG, Mario Mikulić iz Hercegovine, Emir Milanović iz Sloge GV/U i Amir Zulić iz tuzlanske Bosne.

Petu poziciju najefikasnijih golgetera lige dijele Amel Handžić koji nastupa za Sarajeva i futsaler Salinesa Osman Beganović, a oba igrača su postigla po šest pogodaka.

Izvjesno je prema trenutnom stanju najboljih strijelaca Premijer lige Bosne i Hercegovine da će trka za najefikasnijeg jesenjeg dijela šampionata biti veoma bliska i uzbudljiva.

Top5 najboljih strijelaca Premijer lige Bosne i Hercegovine u futsalu možete pročitati u nastavku, dok kompletnu listu možete pogledati OVDJE:

  1. Nermin Kahvedžić (Mostar SG) – 12 golova
  2. Admir Zukan (Sloga GV/U) – 10 golova
  3. Sabahudin Petak (Sloga GV/U) – 9 golova
  4. Samir Gosto (Mostar SG), Mario Mikulić (Hercegovina), Emir Milanović (Sloga GV/U), Amir Zulić (Bosna) – 8 golova
  5. Osman Beganović (Salines), Armin Handžić (Sarajevo) – 6 golova

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime