Foto: Printscreen

Poljak Kamil Malečki i Maksim Van Žils potpisali su ugovore na dvije sezone sa ekipom Loto Sudal-a. Malečki (24) je ranije bio sa CCC timom, dok Van Žils (20) dolazi iz tima za razvoj Loto Sudal-a.

Prilično sam svestran biciklista, klasici i jednodnevne trke su mi najdraže. Danas sam na početku Điro d’Italija, svoje prve velike turneje. Moj novi tim će me sigurno paziti. Takođe sam vrlo srećan što sam se pridružio Loto Sudal-u. Nakon vijesti da će CCC tim napustiti naš sport, Loto Sudal bio je jedan od najboljih timova u koje sam mogao otići. Uz Tima Velensa, Filipa Žilberta, Džona Degenkolba i Kaleba Juena, ekipa ima nekoliko velikih imena u svojim redovima. Mogu samo učiti od njih i voljan sam puno raditi za njih. Za mene je timska igra na prvom mjestu” – ističe mladi biciklista iz Poljske.

Timski duh vrlo je važan i 20-godišnjem Van Žilsu. On je brzo pokazao svoju spretnost u planinama, posebno pobijedivši na “Klasik d Alps” juniorskoj trci. Prošle je godine osvojio etapu na “Tur Navara” i dvaput bio drugi na “Điro dele Mon Blan”. U 2020. Maksim je bio najbolji omladinac i treći sveukupni na “Tur de Savoj Mon Blan”, a plasmane vrijedne postolja još je ostvario na trkama “Tur de Savie” i “Rond de l’Isa”.

Izbor da ostanem sa Loto Sudal-om bio mi je očigledan, uprkos interesovanju koje je za mene pokazalo nekoliko drugih timova. Proveo sam tri sezone sa Loto-vim mlađim timom i sada imamo priliku pokazati kako projekt za mlade stvarno djeluje i donosi plodove rada. Osim toga, već znam puno vozača koje ću upoznati u Loto Sudalu 2021. Oduševljen sam što sam učinio ovaj korak” – objašnjava Van Žils.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime