Foto: Printscreen

Atletski savez Kanade predstavio je tim od četiri muškarca i jedne žene za Svjetsko prvenstvo u polumaratonu u Gdanjsku 2020. godine. Rejčel Klif, Trevor Hofbauer, Džastin Kent, Bendžamin Preisner i Tomas Tot braniće boje svoje države. 

“Nakon proljetnog i ljetnog otkazivanja trka, nisam bila siguran kada ću opet imati ovu priliku. Od marta smo svi morali napraviti velika prilagođavanja u svom životu i mislim da će Svjetsko prvenstvo u polumaratonu biti prilika da se shvati kako će izgledati trke u ovoj novoj normali. Takmičenje na svjetskoj sceni nikad nije bilo nešto što sam uzimala zdravo za gotovo, ali cijeniću to još više sada”izjavila je Klif.

Hofbauer, koji je najranije izborio nominaciju za olimpijski tim u maratonu, ima službeni polumaratonski rekord od 1:04:30. Presiner ima najbrži službeni rekord od 1:02:57, koji je postavio početkom ove godine. Kent i Tot preostali su članovi tima i od njih se očekuje da se dokažu na ovoj atletskoj smotri.

“Ovo očito nije tipična trka na tipičnom Svjetskom prvenstvu. Svi su se morali prilagoditi sezoni bez puno takmičenja. Naši su trkači prešli puno kilometara kako bi došli do ove trke i to će biti dobar test njihove fizičke i mentalne spreme. Radujem se što ću vidjeti kako oni upravljaju trkom i očekujem dobre rezultate”rekao je glavni trener Glenroj Džilbert.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime