Foto: KK Promo Donji Vakuf/Facebook

U okviru šestog kola Lige BiH, Promo će u subotu od 18h na svom parketu dočekati Slobodu. Dilan Karl, košarkaš ekipe iz Donjeg Vakufa, najavio je ovaj duel za MeridianSportBH.

Izabranici Bobana Ninića su u prošloj rundi bili slobodni, a prije toga su niz od dva trijumfa prekinuli porazom od Radnika u Bijeljini, pa su sada na polovičnom učinku nakon četiri odigrana susreta.

“Iskoristili smo mnogo slobodnog vremena da radimo na sebi, kako individualno, tako i timski. Detaljno smo analizirali prošlu utakmicu protiv Radnika, naučili smo mnogo iz nje i sada je na nama da nastavimo raditi i napredovati” – istakao je Dilan Karl.

Karl, Karl za MeridianSportBH: “Naučili smo mnogo o sebi nakon prošlog poraza”
Foto: KK Promo Donji Vakuf/Facebook

Sloboda je u prošlom kolu ubjedljivo savladala Radnik sa 94:53, što im je treći uzastopni trijumf u domaćem šampionatu.

“Sloboda ide na nas poslije velike pobjede nad Radnikom, tako da očekujemo dobru i kompetitivnu utakmicu. Znamo da posjeduju kvalitet i iskustvo, ali mi smo naučili mnogo o sebi i poboljšali smo se nakon prošlog poraza.

Nastavićemo igrati kao i uvijek, sa karakterom, željom, voljom i nesebičnošću. Da bismo imali najbolje šanse za pozitivan rezultat, moramo zaustaviti Slobodin ofanzivni skok i tranziciju, oni vole igrati brzo” – završio je Amerikanac.

Sve vijesti u vezi sa bosanskohercegovačkom košarkom u narednom periodu ćete moći pronaći na našoj “Facebook” stranici pod imenom “BH Košarka”.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime