Foto: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic)

Žrijebom u Mijeu određeno je da će muška košarkaška reprezentacija Srbije ako bude bila uspješna na kvalifikacionom turniru u Beogradu, na Olimpijskim igrama biti u grupi B. Pored pobjednika turnira u Splitu na kom učestvuju Hrvatska, Njemačka, Rusija, Meksiko, Tunis i Brazil, u grupi B će biti reprezentacije Australije i Nigerije, koje su ranije obezbijedile učešće.

Selektor Srbije Igor Kokoškov o žrijebu je rekao da će grupa biti izazov i da će Olimpijski turnir u Tokiju biti atraktivan za gledaoce širom svijeta. 

Naš cilj je da se nađemo u toj grupi i da na Igrama napravimo što bolji rezultat, ali prije toga moramo da se kvalifikujemo kroz predolimpijski turnir. Na prvom mjestu, važno je da nam igrače zaobiđu povrede i da budemo u što jačem sastavu, potpuno spremni. Ipak, u ovom trenutku je realnije da budemo više fokusirani na februarske kvalifikacije i mečeve u Gruziji. Olimpijske igre jesu cilj, ali idemo korak po korak” – istakao je Kokoškov.

Rivali Srbije na kvalifikacionom turniru u Beogradu biće Italija, Novi Zeland, Dominikanska Republika, Senegal i Portoriko.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime