Kompletirano 2. kolo Snuker lige BiH, veliki povratak Vučkića

U vikendu za nama kompletirano je drugo kolo Carlsberg snooker lige “Best of the best”. Završna borba drugog kola za zelenim stolovima se odigrala u diviziji Sarajevo i ponudila je veoma zanimljiv rasplet.

Sedmostruki šampion, osvajač prvog kola ove sezone i osvajač nedavno održanog turnira Balkan snooker lige, Mario-Željo Milošević, od samog starta je krenuo odlučno i sa odličnom igrom. U prvom meču je bio bolji od Armisa Bečirevića sa 3:0 u frejmovima, uz najveći brejk na turniru od 60 poena, da bi potom istim rezultatom savladao i Suada Karišika.

Pravi ispit slijedio je u četvrtfinalnom meču, finalu prije finala, protiv aktuelnog prvaka Carlsberg snooker lige “Best of the best” Eldara Karamehmedovića. Međutim, iako su svi očekivali dug i neizvjestan meč kako to i uvijek biva kada su u pitanju međusobni dueli ova dva igrača, Mario nije dozvolio svom protivniku niti jednu šansu i vrlo iznenađujuće i veoma lagano ga je savladao sa 3:0, kao i narednog protivnika u polufinalu, Mirzu Bačvića, i tako se plasirao u drugo finale ove sezone bez ijednog izgubljenog frejma.

Mario Zeljo Milosevic
Foto: Snooker organizacija BiH

Tamo ga je čekao povratnik za snuker stolove, igrač koji je nakon pauze duge skoro pet godina ponovo odlučio da se vrati u zvanična takmičenja i da pokuša ponoviti uspjehe ostvarene prethodnih sezona na domaćoj i međunarodnoj sceni, Faris Vučkić. Faris je, slično kao i Mario, relativno lako savladao sve svoje protivnike na putu do finala, uz samo dva izgubljena frejma i tako zakazao duel protiv starog rivala.

Meč je počeo odlično za Farisa. Mario-Željo Milošević je napravio nekoliko grešaka koje je Faris uspio da iskoristi i vrlo brzo je poveo sa 1:0. Drugi frejm je donio veliku borbu, odličnu defanzivnu igru sa obje strane, ali opet je Faris pokazao više smirenosti i drugi frejm riješio u svoju korist. Pritjeran uz zid, Mario konačno pokazuje bolju igru, i uz par manjih brejkova, osvaja treći frejm, smanjuje rezultat na 2:1 i nagovještava veliku borbu u nastavku meča.

Međutim, duga pauza i izostanak sa turnira nisu puno uticali na iskustvo i vještine koje posjeduje Faris Vučkić, pa tako smirenom i odmjerenom igrom, bez previše rizika, uspjeva da odbije napad, osvoji i treći frejm i tako savlada svog protivnika sa rezultatom 3:1 i nakon duge pauze se u velikom stilu vrati na snooker scenu BiH.

Treće kolo Carlsbeg snooker lige “Best of the best” počinje već narednog vikenda mečevima u diviziji Bugojno, a sve informacije u vezi lige možete pronaći na www.snooker.org.ba kao i na Facebook i Instagram stranicama Snooker organizacije BiH.

Postavi odgovor