Leko
printscreen

Rukometne reprezentativke Bosne i Hercegovine u Mostaru se spremaju za nastup u pretkvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, prvi put nakon više od decenije čekanja, a svoja iskustva podijelila je Kornelija Leko. 

“Što se tiče priprema, zadovoljna sam, s obzirom na to kakva je situacija zbog nesrećnog virusa korona. Sve reprezentacije i lige su ispomijerane, tako da je ovo izazovna godina za sve nas u sportu uopšteno. Ovo nam je prvo okupljanje pred takmičenje, idemo postepeno i polako. Sigurno je da će pretkvalifikacije biti jedno novo iskustvo. Većina djevojaka nije imala internacionalno iskustvo i polako se uvodimo. Imamo neki cilj. Lično, moj cilj je da budemo najbolje moguće u ovom trenutku, da svi damo maksimum. A vidjet ćemo koliko će to biti dobro za rezultat” – započela je Kornelija Leko, pa dodala:

“Poznajem sve igračice iz lige Bosne i Hercegovine, sa nekima sam bila saigračica, ili smo igrali jedne protiv drugih. Poznajemo se jako dobro. Selektoru može biti olakšanje, koliko-toliko, može dobiti neke informacije. Velika je stvar nakon toliko godina da se okupimo i vjerujem kako je svima velika čast braniti boje svoje države. Drugi put smo u Mostaru i imamo sve što se tiče smještaja i treninga. Pripreme su na nivou i energija je pozitivna u reprezentaciji”. 

Nakon više od decenije čekanja “Zmajice” će imati priliku dokazati se na evropskoj sceni.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime