Foto: OKK Čelik/Facebook

U okviru trećeg kola Lige BiH, Čelik će u nedjelju od 20:30h igrati protiv Borca u Banjaluci. Ranko Križanović, iskusni košarkaš Zeničana, najavio je ovaj duel za MeridianSportBH.

Crno-crveni na startu sezone imaju veoma težak raspored prvenstveno ispunjen gostovanjima. U prva dva kola, doživjeli su poraze od Sparsa u Sarajevu i Mladosti u Mrkonjić Gradu.

“Kada je u pitanju raspored u prvih pet kola, mi četiri puta idemo u goste, a od toga su nam tri gostovanja kod ekipa iz Druge ABA lige. Opet kažem, sa svima moramo igrati prije ili kasnije. Nažalost, zabilježili smo dva poraza na početku, nismo ispoštovali zamisli trenera i sezonu nismo otvorili kako smo planirali.

Moramo početi igrati kao na pripremnim utakmicama, gdje smo imali vrhunski protok lopte kao i odbranu koja nas je krasila. Ekipa je mlada, Božović i ja smo jedini koji se brojimo kao stariji” – prokomentarisao je Križanović.

Križanović, Križanović za MeridianSportBH: “Spremićemo se i probati iznenaditi Borac na njihovom terenu”
Foto: OKK Čelik/Facebook

O duelu protiv crveno-plavih je rekao sljedeće:

“Borac je po meni uz Široki najbolja ekipa lige, igraju vrhunski, što i rezultati pokazuju. Najveća opasnost dolazi od kreatora igre, Boldvina i Kneževića.

U ekipu su se vrhunski uklopili Kenić i Gavrić. Sigurno da ne idemo samo odigrati utakmicu, već se spremiti i probati iznenaditi Banjalučane na njihovom terenu”.

Sve vijesti u vezi sa bosanskohercegovačkom košarkom u narednom periodu ćete moći pronaći na našoj “Facebook” stranici pod imenom “BH Košarka”.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime