Foto: Bilijar klub Doboj/Facebook

Adi Kulalić, bilijarista iz Zenice, osvojio je drugo mjesto na nedavno održanom Doboj openu 2021, a u razgovoru za MeridianSportBH je podijelio utiske sa ovog turnira.

Doboj open je tradicionalni događaj, a Adi Kulalić je o istom na početku rekao sljedeće:

“Doboj open se održava već osmu godinu zaredom, organizacija je svaki put sve bolja i veći je odziv kvalitetnih igrača širom regiona. Na ovakvim turnirima morate pronaći svoju najbolju igru da biste došli do same završnice.

Uvijek se nadam da ću prvi dan događaja pronaći najbolju igru i prilagoditi se stolovima, a ako to uspijem, onda znam da mogu da idem daleko u turniru”.

Kulalić, Kulalić za MeridianSportBH: “Zadovoljan sam svojom igrom, finale je bilo napeto od početka”
Foto: Bilijar klub Doboj/Facebook

Zeničanin je u finalu sa 8:6 u partijama izgubio od Zorana Svilara, a do same završnice je stigao trijumfima nad Josipom Berišićem, Eduardom Karamatićem, Adnanom Veladžićem, Ivom Pandžom, Matjažom Erčuljom i Tinom Petljakom.

“Zadovoljan sam svojom igrom od samog početka, konstantno sam igrao bez nekih većih grešaka. Mislim da su mi svi suparnici u posljednjem danu bili teški, ali kao najteže protivnike bih svakako izdvojio Erčulja u četvrtfinalu i Svilara u finalu.

Finale je bilo napeto od početka. Sve vrijeme sam bio u minimalnom rezultatskom zaostatku, kojeg sam morao stizati. Imao sam neke svoje šanse da na kraju meča preokrenem sve u svoju korist, nažalost nisam ih iskoristio, a to je u ovakvim mečevima presudno” – rekao je Kulalić.

Kulalić, Kulalić za MeridianSportBH: “Zadovoljan sam svojom igrom, finale je bilo napeto od početka”
Foto: Bilijar klub Doboj/Facebook

Za kraj, naš sagovornik je najavio planove za naredni period:

“Početkom decembra ću igrati posljednje šesto kolo Prve divizije državne lige BS BiH, a poslije toga, sredinom mjeseca, slijedi završni Masters za prvaka”.

Sve rezultate sa Doboj opena 2021 možete pronaći OVDJE.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime