Lana Pudar jasna: "Cilj je da osvojim medalju na Olimpijskim igrama"

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar je dala zanimljivu izjavu pred učešće na Evropskom prvenstvu u malim bazenima u Rumuniji.

Lana Pudar je tokom razgovora za zvaničnu stranicu plivačke federacije naglasila kako joj je cilj da osvoji medalju na Olimpijskim igrama.

“Ja sam prva iz Bosne i Hercegovine sa evropskom medaljom i koja se plasirala na Svjetski kup što znači mnogo za mene, ali i za moju državu. Moj cilj je da osvojim olimpijsku medalju i to ne bilo kakvu nego zlatnu sljedeće godine u Parizu, jer moja BiH čeka na tu medalju gotovo 25 godina, pa bi osvajanje medalje bilo nešto ogromno i historijski značajno za moju zemlju”kazala je Pudar pa nastavila:

“Volim plivanje od prvog dana kada su treneri vidjeli da posjedujem talenat, odmah sam počela trenirati i takmičiti se u mom klubu. Kad sam imala deset godina, razmišljala sam o plivanju kao o poslu, a sa kojim ću se baviti jer sam počela obarati rekorde u različitim starosnim grupama, što je bila velika stvar za mene, te sam počela da se vidim u profesionalnom plivanju. Ponosna sam na to šta sam ostvarila i svi u mojoj državi me vole tako da je to zaista velika stvar. Zaista volim kada mi mala djeca priđu i kažu da sam njihov idol te da žele biti kao ja. Osjetim veliku podršku i to me motiviše”.

Postavi odgovor