Foto: FIBA official

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Goran Lojo rekao je za “N1” da su svojom igrom dokazali da se nikoga ne boje i da mogu igrati sa svima ravnopravno. 

Lojo je što se tiče priprema kazao da su sve igrači u trenažnom procesu i da je atmosfera u ekipi sjajna.

Mislim da je ovih 35 dana optimalan period za pripreme. Uostalom, nemoguće je duže od toga praviti pripreme, zbog obaveza naših igračica u ligama u kojima nastupaju za svoje klubove. Mi ćemo svakako ovo vrijeme pokušati iskoristiti da se na najbolji način pripremimo za nastup na Evropskom prvenstvu” – izjavio je Lojo i dodao:

Sve igračice su u trenažnom procesu. Imamo tih nekih manjih povreda koje bi trebale biti sanirane uskoro i koje ne uzrokuju zastoj u radu. Što se atmosfere tiče, ona je u ovoj ekipi uvijek bila sjajna. Četiri godine smo zajedno, imamo atmosferu koja se pretvara u dodatnu energiju na terenu. U svakoj utakmici igračice daju maksimum i to je vidljivo na ostvarenim rezultatima“.

On se osvrnuo i na predstojeće prvenstvo Evrope za koje je istakao da im je cilj da se što bolje pripreme za svakog protivnika.

Uvijek sebi za cilj postavimo da se što bolje pripremimo za svakog protivnika. Svojom igrom smo dokazali da se nikoga ne bojimo, da možemo igrati sa svima ravnopravno. To ćemo pokušati prikazati na Evropskom prvenstvu, a vidjet ćemo za koji domet će to biti dovoljno” – kazao je Lojo.

Evropsko prvenstvo u Francuskoj i Španiji održaće se od 17. do 27. juna.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime