Foto: STARSPORT/Pedja Milosavljevic

Selektor ženske košarkaše reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je nakon žrijeba za Olimpijske igre u Tokiju da je potpuno svejedno s kim su u grupi, jer je to najjače takmičenje na svijetu i svi najbolji su tu. 

Srbija se našla u grupi A sa Španijom, Kanadom i Korejom, a Maljković je istakla sve dobre strane rivala.

Kao i uvijek, ne pravimo nikakve kalkulacije. Svejedno mi je ko je izvučen. To tako mora biti, a naše je da radimo i da se pripremimo najbolje moguće, da pokažemo maksimum protiv takvih ekipa. Priča o ovakvim ili onakvim grupama, posebno kada su u pitanju Olimpijske igre, najjače takmičenje na svijetu, su potpuno suvišne. Španiju svi dobro znamo, u pitanju je ekipa koju ne možemo da pobijedimo godinama. Definitivno imamo ogromnu želju da konačno Srbija jednom savlada Španiju, što je jako teško” – izjavila je Marina Maljković za sajt Košarkaškog saveza Srbije i dodala:

Kanada je fizički izuzetno dominantna ekipa koja igra najbolju odbranu na svijetu kad je ženska košarka u pitanju. Izuzetno su fizički snažne i praktično perfektne, čvrste i grube u odbrani. Od njih smo u Riju na prošlim Igrama izgubili upravo iz tih razloga. Koreja je klasičan predstavnik azijske košarke koju krasi velika brzina. Mi koji radimo u Aziji znamo o čemu je riječ. Ta košarka je 20 ili 30 odsto brža od evropske košarke, a uz tu brzinu posjeduju i veliku preciznost“.

U grupi B biće Nigerija, Japan, Francuska i Sjedinjene Države, a u grupi C Australija, Portoriko, Kina i Belgija. Plasman u četvrtfinale obezbijediće po dvije najbolje ekipe iz svake grupe, kao i dvije najbolje trećeplasirane ekipe.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime