Foto: fiba.basketball

Žensku košarkašku reprezentaciju Srbije u vrlo kratkom periodu očekuju Evropsko prvenstvo i Olimpijske igre, a selektorka Marina Maljković rekla je da će naredni dana odrediti spisak za kontinetalni šampionat.

Maljković je kazala da ima dvije grupe košarkašica i da će se dok jedna bude na Evropskom prvenstvu, druga nastaviti pripreme.

Njih 22 su i dalje tu, s tim da imamo grupu od 14 i od osam koje treniraju u pripremi za Tokio, na isti način smo radili i za Rio. Dok mi budemo na Evropskom prvenstvu, jedan tim od njih deset radiće neprestano da bismo mogli mi njima da se priključimo poslije Evropskog prvenstva. Mlade igračice koje su i dalje tu su Anđela Dugalić, Maša Janković, na treninzima su i Ivana Raca i Jovana Nogić, i još nije određen konačan spisak od 12 ili 14  koje će putovati na Evropsko prvenstvo, to ćemo odlučiti narednih dana” – izjavila je ona za sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Zatim je prokomentarisala grupu na šampionatu gdje će igrati sa Italijom, Crnom Gorom i Grčkom.

Francuska je jedva poslije produžetka dobila Italiju, bila je izvanredna utakmica. U toj utakmici smo sve vidjeli, Italija ima novi tim sa novim selektorom. Crna Gora je dobila Bosnu i Hercegovinu dva puta bez najboljih igračica. Grčka je mlad tim, borben. Uvijek su specifične utakmice Srbije i Grčke. Nikog ne bih izdvajala, ali sigurno će nam biti teško protiv svakog. Biće izjednačeno takmičenje više nego prethodnih godina, ako budemo igrali našu igru, ja vjerujem u ovaj tim. Ako malo iskočimo, nikog ne možemo da dobijemo” – rekla je Maljković.

Ubrzo nakon prvenstva, slijede i Olimpijske igre, što je nepoznata situacija za sve.

To je ogroman problem, nama su igračice sa sitnim povredama, Nevena Jovanović i Ana Dabović sada, juče je to bila i Aleksandra Crvendakić, jer su bukvalno ne bez dana, nego bez sata odmora došle u reprezentaciju. Jovanović i Dabović su pravo iz finala francuske lige stigle na trening. To nam se nikada nije dogodilo, uvijek je praksa u ženskoj košraci da imaju barem dvije nedjelje pauze poslije klupske sezone. Zato nam je ovo potpuno nepoznato i stvara probleme, mnogo bi logičnije bilo da je Evropsko prvenstvo poslije Olimpijskih igara, tako je i ženskoj odbojci. Ne volim da pričam o virusu korona kao problemu, ali imamo dodatno otežanu situaciju koja se prvi put dešava u košarci. Izborili smo se i s tim, i poslije Evropskog prvenstva odmah krećemo pripreme za Tokio” – kazala je Maljković.

Evropsko prvenstvo biće održano od 17. do 27. juna u Francuskoj i Španiji.

Skini MERIDIANSPORTBH APLIKACIJU i budi u toku sa svim sportskim vijestima!

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime