Foto: RK Sloboda

Trener Slobode Siniša Markota rekao je da njegova izjava poslije meča s Bosnom iz Visokog nije dobro shvaćena.

On je tada izjavio da je sramota da su takve ekipe primili 18 golova u drugom poluvremenu, a sada je objasnio svoju izjavu.

“Htio bih se osvrnuti na našu subotnju utakmicu i moju izjavu nakon te utakmice koja je izazvala, koliko čujem, dosta nezadovoljstva u Visokom jer nije dobro shvaćena, pa da malo bolje pojasnim. Svi koji me poznaju znaju da nikada nijednu ekipu nisam potcijenio, a još manje omalovažavao. Svakom protivniku pristupam sa velikim respektom. Moja rečenica nakon utakmice da je nedopustivo da od ekipe Bosne primimo 18 golova u drugom poluvremenu se nije odnosila na njihovu igračku kvalitetu, koja za mene uopće nije upitna, nego na njihov stil igre” – rekao je Markota i dodaje:

“Analizirajući ih zaključio sam da igraju organizirane, duge napade, da strpljivo čekaju šansu za gol i dalje smatram da protiv ekipe koja ima takav stil igre je nedopustivo da primimo 18 golova. Imali su dosta veliku realizaciju u drugom poluvremenu što mene ne zadovoljava. Tako da, ovim putem se ispričavam svim ljubiteljima rukometa u Visokom, koji nisu dobro shvatili moju izjavu, u biti, što ja nisam bio precizniji u toj izjavi, a ekipi Bosne želim svu sreću u nastavku sezone“.

Sloboda je inače sinoć u zaostalom meču prvog kola Premijer lige savladala Gračanicu sa 32:31.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime