Foto: BPT

Hannan Memić, najbolja bilijaristkinja iz Bosne i Hercegovine, za MeridianSportBH je govorila o Eurotouru, na kome će učestvovati od 24. do 27. juna.

U austrijskom St. Johann im Pongau se od 24. do 27. juna održava takmičenje u bilijaru pod nazivom Predator Euro Tour Women – Sankt Johann Open, a učešće na istom će uzeti jedina bh. profesionalna igračica, Hannan Memić iz Sarajeva.

Hannan će u konkurenciji od 43 takmičarke iz cijele Evrope pokušati ostvariti uspjeh sličan onom iz februara ove godine, kada je na turniru iz iste serije u Sloveniji osvojila odlično treće mjesto i tako napravila najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri.

“U dobroj sam formi i naporno treniram, a nedavno sam učestvovala na turnirima u Novom Sadu i Baru koji su mi bili dobra uvertira i priprema za Eurotour.

Konkurencija je i ovaj put veoma jaka, jer je učešće potvrdlo dosta igračica iz samog vrha evropskog bilijara, ali uz pravi pristup i smirenost moguće je doći do dobrog rezultata.

Posebno mi je bitna podrška matičnog kluba SBK Predator i Općine Stari Grad pri odlasku na turnire ovog tipa, jer oni iziskuju dosta finansijskih sredstava i drago mi je što je prepoznat moj trud i zalaganje, kao i uspjesi na međunarodnoj sceni” – istakla je Memićeva.

Memić, Memić pred Eurotour za MeridianSportBH: “Uz pravi pristup i smirenost moguće je doći do dobrog rezultata”
Foto: EPBF/2022

Dosadašnji intervjui sa bilijaristima iz Bosne i Hercegovine:

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime