Printscreen

Mik Šumaher, sin legendarnog Mihaela Šumahera, debitovao je danas u Formuli 1 zauzevši 16. poziciju na “Velikoj nagradi Bahreina”.

Iako je zauzeo posljednje mjesto od svih vozača koji su završili trku, Mik Šumaher može biti zadovoljan učinjenim. S obzirom da vozi za ubjedljivo najslabiju ekipu (Has) na gridu ove sezone, sve osim pobjeđivanja klupskog kolege Nikite Mazepina se može smatrati senzacijom.

“Mogu reći da sam 90% zadovoljan urađenim danas. Da se nisam izvrtio na početku trke, rekao bih da sam 100% zadovoljan. Srećom, bolid je bio u voznom stanju nakon toga. Sa svakom promjenom guma, vremena su bila sve bolja i bolja. Šteta je samo što nisam bio bliže sa ostalim vozačima nakon što je sigurnosno auto napustilo stazu, jer bi bilo zanimljivo biti u borbi, makar na par krugova. Srećom, u jednom trenutku sam sustigao Nikolasa Latifija, pa sam mogao osjetiti kako je to kada se koristi DRS i kako izgleda pratiti drugi bolid na stazi. Ukupno gledano, osjećam da sam puno naučio ovog vikenda i nadam se da ću to iskoristiti na narednim trkama” rekao je Šumaher.

Narednu priliku za dokazivanje, mladi Nijemac će imati za tri sedmice u Imoli.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime