Foto: Aleksander Golob/ABAliga.com

Bivši reprezentativac Srbije i doskorašnji košarkaš Mege Milenko Tepić objavio je kraj igračke karijere, a prenio je klub na službenoj stranici.

Tepić je prošlog ljeta stigao u redove Mege gdje je bilježio jako dobre partije i time pomogao klubu da iza sebe ima jako uspješnu sezonu, a klub je saopštio da će bivši reprezentativac ostati na poziciji tim menadžera ekipe.

“U Megi sam godinu dana, ali za to vrijeme sam samo potvrdio mišljenje koje sam imao i ranije, da se radi o izuzetno organizovanom klubu u kome postoji sistem i gdje su svi zaista 24 sata posvećeni igračima i njihovom napretku” – izjavio je Tepić, pa dodao:

“Vjerujem da mi neće biti puno potrebno da se naviknem na novu ulogu pošto sam već upoznat sa sistemom funkcionisanja kluba, uslovima, kao i da sam sa većinom igrača već imao priliku da igram i treniram. Željno iščekujem početak novog poglavlja za mene“.

Generalni menadžer Mege Goran Ćakić izjavio je da mu je jako drago što je Tepić odlučio da i po završetku igračke karijere ostane i dalje u klubu.

“Milenko je ove sezone ne samo igrački, već i svojim savjetima i iskustvom, puno doprinio odličnim rezultatima i individualnom napretku igrača i veoma nam je drago što će nastaviti da bude dio kluba. Čestitamo mu na sjajnoj igračkoj karijeri, sigurni smo da će se kao neko ko je već upoznat sa sistemom Mege brzo uklopiti u novu ulogu i biti ništa manje uspješan” izjavio je Ćakić.

Tepić je rođen 1987. godine i u igračkoj karijeri još je nastupao za Vojvodinu, za Partizan u dva navrata, Sevilju, Panatinaikos, Lijetuvos Ritas, PAOK, Orlandinu, Brindini, Vareze i Iraklis.

Sa Partizanom je osvojio devet titula (tri ABA lige, četiri Superlige i dva Kupa Radivoja Koraća). Sa prvim timom Srbije osvojio je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu 2009. u Poljskoj.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime