Foto: Starsport/Srdjan Stevanovic

Bivši NBA igrač Darko Miličić iznio je svoje mišljenje o tretmanu Nikole Jokića u NBA ligi i incidentu između njega i Markifa Morisa koji je u žiži javnosti u posljednja dva dana. 

Incident koji se dogodio između Nikole Jokića i Markifa Morisa, kao i umješanost njihove braće u sve to, izazvalo je raskol u mišljenju između zaljubljenika košarke, a o tome je progovorio i bivši igrač Detroit Pistonsa i Jokićev prijatelj Darko Miličić

”Šta je drugo očekivao Nikola kada je iz male zemlje došao u Ameriku? Otišao je tamo, izdominirao, maltretira ih u košarci, postao je najbolji na svijetu. Nešto kao Novak Đoković u tenisu… Naravno da ćete nekima smetati i biti njihova meta. 

Očigledno je da oni svoju košarkašu karijeru grade na incidentima i provokacijama, kao ‘opasni momci’. Na toj osnovi opstaju. Ali, Nikola to sebi nije smio dozvoliti, jer su provokacijom postigli ono što su htjeli. Nikola je suspendovan. Lako ga je sada osuditi, ali treba biti u njegovoj koži da to razumijemo, koliki je pritisak na njega na parketu i van parketa. Valjda mu se sve nakupilo, zbog čega je tako odreagovao. U svakom slučaju, bez obzira šta se desilo, dobro je što je odmah shvatio da nije trebao tako odreagovati” – rekao je Miličić, a prenosi ”Eurohoops”.

U sve to su se umiješali i Markus Moris, Markifov brat, te Jokićeva dva brata Strahinja i Nemanja Jokić

”Ne daj Bože da ih se dočepaju Strahinja i Nemanja. Oni šta kažu, to i misle. S njima nema kalkulacija” – poručuje Miličić.

Miličić je dodao mu nisu strane i reakcije američke javnosti na ovaj događaj. 

”NBA je šou. Možemo mi da pričamo šta god hoćemo, odakle dolazimo… Epidemiološka priča koja pokušava da se servira kako su svi gangsteri, ne može da prođe ni kod male djece. Svi igrači su ostvareni i zarađuju bar dovoljno. Sav taj šou svodi se na ‘Ja tebi, ti meni’, mrštenje…

Te kvaziulične prijetnje su šablonske. Meni nisu značile. Nisam ja mangup, ali nisam video želju za obračunom. Nikola je ispao naivan, vidno ga je gurnuo. Mali procenat igrača je spreman za obračun. Ispadneš naivan ako nasjedneš i to na očigled svih. Ispadaš ti taj krivac, ne gledajući okolnosti pod kojima se desilo” – završio je drugi pik NBA drafta 2003. godine. 

NBA liga danas je odredila kazne za Jokića, Morisa i Džimija Batlera nakon sukoba na meču Denver Nagetsa i Majami Hita, a više o tome možete pročitati OVDJE

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime