Miloš Nježić za MeridianSportBH: "Odigrali smo jednu pametnu utakmicu i pokazali da se znamo nositi sa pritiskom"

Rukometaš Borca Miloš Nježić dao je izjavu za MeridianSportBH poslije tijesne pobjede na gostovanju Gračanici u okviru 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Rukometaši Borca nastavili su nepobjedivi niz ove sezone, a naredna pobjednička priča ispisana je u Gračanici, gdje su izabranici Mirka Mikića slavili rezultatom 22:21.

“Znali smo da će to biti teško gostovanje. Ekipa Gračanice je jedna kvalitetna ekipa, koja ima nekoliko reprezentativaca i morali smo biti spremni na to da će dati i više od svojih mogućnosti pred domaćom publikom”izjavio je poslije pobjede Nježić pa dodao:

“Mislim da smo odigrali jednu pametnu utakmicu, nismo padali ni kada su izjednačili pred kraj. Pokazali smo da se znamo nositi sa tim pritiskom, ne samo u ovoj utakmici”.

Milos Njezic

Nakon povrede Amara Gračića, pozicija desnog beka povremeno je pripala standardnom desnom krilu Borca, a on je istakao da je to odluka trenera Mikića.

“To je odluka trenera, ostali smo bez Amara koji je tu bio prva opcija. Ja sam igrao u par navrata na toj poziciji tako da imam nekog iskustva”završio je Nježić.

Narednu utakmicu Borac će u Banjaluci dočekati ekipu Konjuha u okviru 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Postavi odgovor