Foto: KK Promo Donji Vakuf/Facebook

Promo će u okviru 12. kola Lige BiH sutra od 18h na svom parketu dočekati Bosnu. Ibrahim Mulaomerović, košarkaš ekipe iz Donjeg Vakufa, pred ovaj meč je govorio za MeridianSportBH.

Dvadesettrogodišnji Ibrahim Mulaomerović se nedavno vratio na parket nakon teže povrede, tako da u nešto ograničenijoj minutaži još uvijek juri željenu takmičarsku formu.

“Iz dana u dan se osjećam sve bolje i spremnije, počeo sam normalne treninge sa ostatkom ekipe i mislim da ću se uz veliki trud i zalaganje u što kraćem periodu vratiti u takmičarsku formu, gdje ću pokušati doprinijeti ekipi u ostvarivanju zacrtanih ciljeva. Sutra igramo protiv Bosne i sigurno je da nas očekuje teška i zahtjevna utakmica.

Mislim da trebamo iskoristiti protivnikovu kratku rotaciju i igrati našu prepoznatljivu brzu igru kao i čvrstu odbranu, dok njih moramo ograničiti na što manji broj lakih poena te zaustaviti njihove glavne igrače u igri jedan na jedan. Ipak, mislim da se pred našom publikom mi najviše pitamo, nadam se da će navijači doći u velikom broju i biti naš šesti igrač” – rekao je Mulaomerović.

Sve vijesti u vezi sa bosanskohercegovačkom košarkom u narednom periodu ćete moći pronaći na našoj “Facebook” stranici pod imenom “BH Košarka”.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime