Printscreen

Do svečanog otvanja Olimpijskih igara u Tokiju Bosna i Hercegovina ima sedam predstvnika, Srbija ima 85, Hrvatska 58, Slovenija 54, Crna Gora 34, Sjeverna Makedonija osam sportista. 

Zahvaljujući nedavno dobijenim zamjenskim kvotama Bosnu i Hercegovinu na Igrama u Japanu će predstvljati Tatjana Đekanović u streljaštvu i Emir Muratović u plivanju. Pored njih put Tokija će ići Lana Pudar takođe u plivanju, zatim Larisa Cerić u džudou, te Amel Tuka i Mesud Pezer u atletici. 

Navijači Srbije ostali su razočarani nakon što njihova košarkaška reprezentacija nije otišla na Olimpijske igre, a trenutno imaju ukupn 85 predstavnika i to u sljedećim sportovima: atletici, boksu, kajaku, džudou, karateu, veslanju, streljaštvu, plivanju, basketu 3×3, stonom tenisu, taekvondou, tenisu, rvanju, a od ekipa igraće košarkašice, odbojkašice i vaterpolisti. 

Hercegovina, Na 15 dana do Olimpijskih igara Bosna i Hercegovina ima sedam predstavnika, Srbija i Hrvatska ostale bez košarkaša
Foto: fiba.basketball

Nevjerovatni Luka Dončić je odveo po prvi put košarkašku reprezentaciju Slovenije na Olimpijske igre i tako je povećao broj sportista iz te države na 54. To će biti jedina ekipa koja predstavlja Slovence, a učešće će uzeti i u sljedećim sportovima: streličarstvu, atletici, kajaku, gimnastici, džudou, biciklizmu, jedrenju, streljaštvu, sportskom penjanju, plivanju, stonom tenisu i taekvondou. 

Poput Srbije i Hrvatska nije uspjela da izbori plasman u muškoj košarci, a posebno razočaranje za njih je to što će od ekipnih sportovima ići samo vaterpolisti. Njih trenutno ima 58 i raspoređeni su u ovim sportovima: atletika, boks, kanu, gimnastika, džudo, karate, veslanje, streljštvo, plivanje, taekvondo, jedrenje, rvanje, stoni tenis, tenis i već spomenuti vaterpolo. 

Crna Gora ima 34 predstavnika najviše zahavljujući vaterpolistima i rukometašicama, a pored toga takmičiće se u jedrenju, atletici, tenisu, streljaštvu, džudou i plivanju. 

Pored Bosne i Hercegovine jedina država koja ima jednocifren broj predstavnika ima Sjeverna Makedonija i to u atletici, karateu, streljaštvu, taekvodno, rvanjeu, džudou i plivanje. 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime