Foto: REUTERS/Jeff Haynes

Boštjan Nahbar, penzionisani slovenački košarkaš koji je između ostalih nastupao za Hjuston Roketse, Nju Orleans Pelikanse, Nju Džersi Netse, Efes i Barselonu, u intervjuu za “Sport Klub” je pričao o mnogim zanimljivim temama.

Boštjan Nahbar je rođen 1980, a u NBA ligi je proveo period od 2002. do 2008. godine. Igrao je sa mnogim legendama, od kojih se izdvajaju Jao Ming i Trejsi Mekgrejdi iz perioda u Roketsima, kao i Džejson Kid i Vins Karter iz Nju Džersi Netsa.

“Pokazalo se da je odličan momak, pametan i sa specifičnim smislom za humor. Zato smo brzo postali veoma dobri prijatelji, pogotovo što smo u isto vreme bili rukiji koji nisu dolazili iz SAD, iz različitih svjetova, ali imali smo mnogo zajedničkih tačaka.

Jedan od mojih najdražih saigrača – veliki čovjek, ali ne samo stasom” – rekao je Slovenac o Mingu.

Potom se prisjetio zanimljive anegdote iz restorana sa kineskim gorostasom:

“Bila je to klasična kineska večera – na poslužavnik se stavljaju sva jela i vrte se, a ti uzimaš šta hoćeš. Pored mene je sjeo Jao i naručio milion stvari na kineskom. Volim da probam nove stvari, jedem sve, ali sam mu rekao: ‘Daj, barem mi reci šta je to što jedem’.

Odgovorio mi je da će mi reći poslije večere. Neke stvari su bile OK, neke sumnjive (smijeh). Rekao mi je: ‘Da ti kažem šta si jeo, ubio bi me’. Do danas ne znam šta sam tamo pojeo”.

Nahbar je karijeru završio 2017. godine u Sevilji, a trenutno je direktor Asocijacije evroligaških košarkaša.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime