Foto: Snuker liga BiH

Proteklog vikenda je nastavljeno drugo kolo Carlsberg snooker lige “Best of the best”.

Takmičili su se igrači u divizijama Kiseljak i Visoko, a ovoga puta prevelikih iznenađenja nije bilo. Osvajači prvih kola u pomenutim divizijama, Igor Antić i Almir Kilalić, i ovoga puta su potvrdili odličnu formu.

Igor je bez izgubljenog frejma stigao do finala gdje ga je čekao Ivan Kristić, višestruki učesnik završnog Masters turnira, koji je također na putu do finala sve svoje protivnike savladao bez izgubljene partije.

Međutim, od očekivane velike i neizvjesne borbe nije bilo ništa, jer je Igor Antić od samog početka nametnuo svoj ritam igre i vrlo suvereno savladao svog protivnika sa rezultatom 3:0 i tako po drugi put ove sezone osvojio diviziju Kiseljak. 

Snuker, Nastavljena Snuker liga BiH, Antić i Jahić slavili u Kiseljaku i Visokom
Foto: Snuker liga BiH

U diviziji Visoko takođe nije bilo prevelikih uzbuđenja. Almir Kilalić, osvajač prvog kola, sve svoje protivnike je do finala lako savladao uz samo jedan izgubljeni frejm i tako potvrdio da se nalazi u odličnoj formi. Protivnik u finalu mu je bio Abdulah Jahić, koji je i prošle sezone bio u samom vrhu divizije.

Veoma dug i neizvjestan meč odlučen je tek u posljednjem frejmu. Više spretnosti i sreće imao je Abdulah Jahić, koji je tako sa rezultatom 3:2 osvojio drugo kolo.

Drugo kolo Carlsberg snooker lige “Best of the best” se završava idućeg vikenda mečevima u diviziji Sarajevo, a sve informacije u vezi sa ligom možete pronaći na www.snooker.org.ba kao i na Facebook i Instagram stranicama Snooker Organizacije BiH.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime