Nedović: "Mislim da imam dovoljno iskustva da budem vođa"

Reprezentativac Srbije Nemanja Nedović priključio se pripremama Crvene zvezde nakon neuspješnog nastupa na Evrobasketu.

Crvena zvezda putuje u Kipar gdje će odigrati posljednji pripremni turnir pred početak nove sezone u ABA ligi.

“Odradio sam svoj plan oporavka dok je ekipa bila u Turskoj. Lagano ću da se uvodim u rad. Mogao sam ja i ranije da počnem, ali nije bilo potrebe za žurbom. Ne treba meni puno, ja sam već bio u trenažnom procesu sa reprezentacijom. Ako mogu da kažem, biću top za prvo kolo” – rekao je Nedović, pa opisao kako se osjeća u crveno-bijelom dresu:

“Nerealno je. Sada kada sam prilazio, vratila su se sjećanja. I dalje nisam svjestan da sam tu. Kada prvi put budem istrčao pred navijače i budem odigrao prve minute, vjerovatno ću postati svjestan. Ja kao da još čekam trenutak kada ću otići u inostranstvo. Nerealno je, ali naviknuću se”.

slovenija srbija 59749
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Istakao je Nedović da smatra da ima dovoljno iskustva da bude vođa tima.

“Mislim da smo lijepo popunjeni na svakoj poziciji i da na svakoj imamo po dva ili negdje tri kvalitetna igrača. Malo vremena je potrebno da se uigramo, gledao sam utakmice u Turskoj i potrebno je vremena” – kazao je on, pa dodao:

“Mislim da imam dovoljno iskustva da budem vođa. Pripremam se u glavi za to. Znam da to ovdje nije lako i sve to sam uzeo u obzir kada sam odlučio da se vratim. Mislim da sam dovoljno zreo za sve to i jedva čekam”.

Zvezda će u prvom kolu ugostiti novog člana ABA lige, ekipu MZT-a iz Skoplja, a taj susret je na programu 1. oktobra od 20 časova.

Postavi odgovor