Printscreen

Trener Turk Telekoma, Erdem Džan, doživio je negativno iskustvo tokom putovanja na finale Evrokupa protiv Gran Kanarije.

Košarkaši Gran Kanarije u srijedu naveče postali su novi šampioni u Evrokupu, pošto su na svom terenu u finalu savladali Turk Telekom sa 71:67.

Košarkaši Turk Telekoma bili su “oslabljeni“, pošto se pred posljednji trening povrijedio njihov trener, Erdem Džan. Kako su saopštili iz Udruženja trenera Evrolige, Džan je htio za smanji muziku u autobusu, a tom prilikom je vozač namjerno zakočio, pa je trener Turk Telekoma udario u vjetrobransko staklo.

“Prema našim informacijama, ne samo da je vozač autobusa koristio mnogo dužu rutu trošeći dragocjeno vrijeme za pripremu uoči najvažnije utakmice u sezoni, već kada je trener Džan pokušao sam da smanji muziku (poslije više molbi), vozač je namjerno zakočio, a Džan se povrijedio udarivši glavom u vjetrobransko staklo. Od siline udarca razbijeno je vjetrobransko staklo.” – stoji u saopštenju Udruženja trenera Evrolige.

Iz Udruženja trenera se nadaju da će španske vlasti istražiti ovaj incident, jer “odluke koje donose vozači autobusa uvijek treba da budu okrenute ka opštoj bezbjednosti putnika”. Dalje se još navodi: “Nadamo se da se ovakav incident neće ponoviti u košarci i cijeloj sportskoj zajednici”.

Džan je ove sezone izabran za najboljeg trenera u Evrokupu.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime