Nikola Kalinić stavio tačku na majstoricu protiv Baskonije i zakazao duel sa Kraljevskim klubom

Treća i ujedno odlučujuča utakmice četvrtfinalne serije Endesa lige između Valensije i Baskonije pripala je “Slijepim miševima” rezultatom 78:73 (23:19, 20:15, 16:19, 19:20).

U prvih nekoliko minuta na parketu su mnogo bolje izgledali izabranici Duška Ivanovića, ali kada je “šuterska mašinerija” Valensije postigla radnu temperaturu slijepi miševi su u nekoliko navrata poveli sa sedam poena prednosti, da bi na kraju prve četvrtine rezultat bio 24:19 u njihovu korist.

Drugi period igre ponudio je identična zbivanja, a kada se uzme u obzir da su košarkaši Valensije tik pred petnaestominutnu pauzu poveli 43:31 malobrojna prisutna publika u jednom od najljepših gradova Evrope imala se čemu radovati.  

“Veliki odmor” nije donio mnogo promjene u igri, a taman kada se činilo da će “Slijepi miševi” uvesti ovu utakmicu u epitet “jednosmjerne ulice” (59:47) probudili su se košarkaši Baskonije koji su pred odlučujućih deset minuta smanjili prednost rivala na pristojnih -6 (59:53).

Četvrti kvartal ponudio je fantastičan otpor Baskonije koja se preko Zorana Dragića i Akilea Polonare u potpunosti vratila u meč, pa je pred posljednjih 60 sekundi Valensija vodila 75:73. Odgovornost je preuzeo Nikola Kalinić i poslije sjajne igre na niskom postu, a potom i sa slobodnih bacanja odveo svoj tim do trijumfa. Rezultat je na kraju bio 78:73.

Najefikasniji igrač utakmice bio je upravo Kalinić ubacivši 17 poena uz sedam skokova, dok je u poraženom sastavu bolji od saigrača bio već pomenuti Dragić sa poenom manje.

Postavi odgovor