Printscreen

Reprezentativac Bosne i Hercegovine u sankanju Mirza Nikolajev rekao je u intervjuu za “Sport1” da se nada da će biti obnovljena staza na Trebeviću. 

Nikolajev je na početku napravio analizu sezone i kazao da je zadovoljan, ali da uvijek može bolje.

Mogu reći da sam zadovoljan sezonom, iako, naravno, uvijek može biti bolje. Ciljeve koje sam postavio, a to su kvalifikacija na Zimske olimpijske igre i vraćanje bh. sankanja na olimpijsku scenu nakon 24 godine odsustva, ostvario sam. Nije bilo lako, ali naći se u top 35 sankaša svijeta veliki je uspjeh za nekoga ko dolazi iz zemlje u kojoj sport nema status koji zaslužuje. Pri tome su sportisti i svojevrsni ambasadori zemlje koju predstavljaju” – izjavio je Nikolajev i dodao:

Utisci su se donekle slegli, ali moram priznati da se još sliježu. Nekih se momenata ne mogu ni sjetiti, a neki mi polako nadolaze. Nakon svečanog defilea na otvaranju u Pekingu imao sam veliku medijsku pažnju kineskih i svjetskih medija, a i na društvenim mrežama sam bio jako popularan. Tek sada pomalo postajem svjestan da sam uspio u pozitivnoj promociji svoje zemlje i svog grada”.

Zatim se dotakao priče oko potencijalne obnove staze na Trebeviću.

Vidjećemo da li će biti moguće ovo ljeto trenirati na stazi na Trebeviću. Najprije je potrebna njena djelimična obnova za ljetne treninge, čišćenje, krpljenje rupa, a onda i osiguranje staze za obavljanje treninga, odnosno zatvaranje staze ili dijela staze za turiste, šetače, bicikliste, u suprotnom, neće biti moguće obavljati treninge. Brzina koju sankaš postiže na sankama je više od 100 km/h, pa možete zamisliti šta bi bilo kada bi neko u takvoj brzini naletio na šetača na stazi. Pogubno i za jednog i za drugog” – istakao je Nikolajev. 

On je naglasio da je mnogo koraka ostalo do pokretanja obnove staze, ali i da se nada da će u budućnosti to biti moguće.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime