Foto: Miroslav Tanasković/MeridianSportBH

Trener Proma Boban Ninić za MeridianSportBH portal prokomentarisao je odluku Srednjobosanskog kantona da zabrani prisustvo publike u Donjem Vakufu, kao i činjenicu da se Leotar nije pojavio na parketu u prvom kolu Lige BiH, te je tako njegov tim slavio službenim rezultatom 20:0.

Hvala Kriznom stabu SBK-a koje je omogućilo ovoliki broj prisutnih u dvorani. Činjenica je da su dali primat posjeti koridama (borbama bikova) umjesto dvoranskim sportovima– rekao je Boban Ninić i dodao:

Što se tiče utakmice, nismo bili napadački raspoloženi, ali nam je odbrana bila na zavidnom nivou. Naravno poštovanje drugarima iz Trebinja. U ovoj ludoj situaciji, gdje najviše ispašta košarka, pozitivnim komentarima samo možemo skloniti misli od ovog haosa. Nepoštovanje, neorganizacija prema klubovima, igračima i trenerima su na visokom nivou. Mnogo mi je žao trenutnog stanja i nadamo se da će se što prije naći riješenje za ovu nemilu situaciju. Potrebno je da igramo svi zajedno, košarka u Bosni i Hercegovini mora pobijediti“.

Inače, utakmica prvog kola Lige BiH između Leotara i Proma nije odigrana jer se gostujući tim nije pojavio na parketu.

Sve vijesti u vezi sa bosanskohercegovačkom košarkom u narednom periodu možete pronaći i na našoj “Facebook” stranici pod imenom “BH Košarka”.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime