Nurkić dobio sudski spor protiv bivšeg komšije

Centar Finiks Sansa, Jusuf Nurkić, dobio je sudski spor protiv bivšeg komšije.

Naime, još 2021. godine, dok je Jusuf Nurkić nastupao za Portland Trejlblejzerse, tadašnji njegov komšija Kent Seida tužio ga je da mu baca smeće na njegovo imanje.

Poslije trogodišnje pravne bitke Okružni sud u Klakmasu odbacio je tužbu i presudio u korist protiv reprezentativca Bosne i Hercegovine.

Kent Seida nije iskoristio pravo žalbe te će donirati 500 dolara u Nurkićevu humanitarnu organizaciju, a čak mu je poslao i pismo izvinjenja.

“Odlučio sam da odustanem od tužbe protiv vas i ne ulažem žalbu na presudu po skraćenom postupku. Nadam se da će moja odluka mnogo doprinijeti obnavljanju dobre volje sa Vama i Vašom porodicom. Žao mi je što vas okrivljujem što ste prestupili i bacali oborene grane na moju stočnu farmu. Sada znam da nisi imao nikakve veze ni sa čim od toga. Takođe znam da voliš životinje i da ne bi učinio ništa da im naudiš. Da pokažem svoju iskrenost, doniram 500 dolara Fondaciji Jusuf Nurkić kako bih podržao vašu ambicioznu međunarodnu kampanju. Prihvatite ovaj gest od mene i cijele moje porodice, uključujući moje sinove Dejvida i Kenta Juniora” – stoji u poruci.

Inače, Seida je prvobitno prilikom tužbe zahtjevao da mu Nurkić isplati 8.000 dolara odštete, od čega na kraju nije bilo ništa.

Postavi odgovor