Foto: USA Today USPW/Reuters

Bosanskohercegovački centar Jusuf Nurkić koji brani boje Portland Trejlblejzersa u najkvalitetnijoj košarkaškoj ligi svijeta na parket će poslije pauze zbog preloma zgloba istrčati u noći sa petka na subotu protiv Orlando Medžika.

Nurkić je posljednju utakmicu u NBA karavanu odigrao sredinom januara kada je u duelu protiv Indijana Pejsersa povrijedio zglob ruke zbog čega je morao na operaciju.

“Centar Portlanda, Jusuf Nurkić, vratiće se u sastav u petak protiv Orlando Medžika nakon preloma zgloba desne ruke. Izvor: Jusuf Nurkić” – napisao je simpatičnu poruku kojom je najavio povratak reprezentativac BiH.

U dosadašnjem dijelu sezone Nurkić je odigrao svega 12 utakmica, gdje je prosječno bilježio 9,8 poena, 7,7 skokova i 2,8 uspješnih dodavanja. 

Ako ste kojim slučajem propustili fantastičnu priču koja potvrđuje mit da je Nurkićev otac na policijskom zadatku u Tuzli istukao čak 14 ljudi, zbog čega je ispostaviće se kasnije Jusuf i počeo da se bavi košarkom, članak na tu temu možete pročitati klikom “ovdje”.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime