Foto: USA Today USPW/Reuters

Lebron Džejms postao je najstariji igrač sa 25 ili više poena postignutih u deset uzastopnih utakmica u istoriji NBA lige. 

Prvi put u ovoj sezoni NBA lige Lejkersi su povezali četiri pobjede. Posljednje od tih slavlja stiglo je sinoć, kada su na svom parketu svladali Hokse rezultatom 134:118.

Ponovo je najefikasniji košarkaš u domaćim redovima bio Lebron Džejms. On je u ovu pobjedu ugradio osam skokova i devet asistencija, ali i čak 32 poena. Nastavio je tako svoj niz utakmica s barem 25 poena na svom kontu, te ih za sada ima deset. Sa 37 godina i osam dana, daleko je najstariji igrač s takvim nizom u istoriji NBA lige, oborio je rekord koji je gotovo četvrt vijeka u svom vlasništvu imao Majkl Džordan.

Opet je Džejms većinu utakmice proveo na poziciji centra, pomalo i neuobičajenoj za njega, ali s obzirom da su Lejkersi slavili u svakoj od pet njegovih nastupa na centru, čini se kako to i nije tako loša ideja. Skupio je sinoć i četiri ukradene lopte, čime je u toj rubrici došao do brojke od dvije hiljade i 113 i ušao u društvo deset najboljih svih vremena u NBA ligi.

Lebron je sve ovo postigao s nedavno navršenih 37 godina, a i dalje je najbolji igrač svoje ekipe.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime