Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je nakon uvjerljive pobjede nad Turk Telekomom od 85:59 da ima strpljenja za mlade igrače, ali mora da ukazuje na greške.

On je rekao da kada su postali disciplinovani i kada je došlo do protoka lopte, sve je bilo bolje.

Košarka je igra gdje je, kada želiš da igraš agresivno i brzo da gubiš lopte i to može da se razumije. Ne može da se razumije kada je to posljedica dekoncentracije. Razumijem mlade igrače koji nikada nisu igrali pred ovakvom atmosferom. Svi oni žele da se upišu, da dođu do lakih poena. Kada smo postali disciplinovaniji, došli do protoka lopte, sve je bilo bolje. Imam strpljenja, ali moj posao je da ukazujem na greške i tokom utakmice, jer utakmica je živa stvar” – izjavio je Obradović i dodao:

“Postoje neke stvari unutar ekipe, kao recimo način na koji se prave faulovi. Sve to može da utiče na to da budemo još bolji. Poslije svake utakmice možete da izvučete mnogo dobrih stvari, ali i loših, to je proces. To je ono na čemu radimo. I večeras smo primili neke jeftine poene, ali to nije razlog da odustajemo od agresivnosti. Odbrana je prilično dobra. Trebalo bi da svedemo protivnika na što manji broj lakih poena i to je ono čemu težimo“.

Zatim se osvrnuo na skok u igri.

Skok je stvar želje, pod broj jedan, ali bogami i treninga. Tu naši spoljni igrači rade bolji posao, učestvuju u tome. Najgore u košarkaškoj utakmici je lak koš i faul, a bilo je i toga. Mogu da vam pričam koliko želite o tome šta sve radimo na treninzima, ali ne znam ni da li imamo vremena, ali i da li vas to mnogo zanima” – istakao je Obradović.

Partizan sada ima dvije pobjede u Evrokupu, a naredno kolo dočekuju Huventud.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime