Obradović: "Ključ utakmice za nas jeste da spriječimo njihovu igru u tranziciji"

Košarkaši Partizana u srijedu igraju meč šestog kola Evrokupa protiv ekipe Metropolitana, a pred taj duel na konferenciji za medije govorio je trener crno-bijelih Željko Obradović.

Željko Obradović je na konferenciji za novinare istakao da je Metropolitan jako dobar tim i da njegovu ekipu čeka jako težak posao.

“Mislim da treba da odigramo mnogo dobru utakmicu ako želimo da imamo bilo kakvu šansu da pobijedimo. Vodi ih izvanredan trener Vensan Kole i činjenica je da su oni prvi u francuskom prvenstvu, igrali su protiv evroligaških ekipa Asvela i Monaka i pobijedili su ih. Igraju veoma dobro, imaju organizovanu igru u svakom pogledu. Igraju dosta u tranziciji, imaju linije trčanja koje su izvanredne i to koriste na svakoj utakmici i daju mnogo lakih poena” – istakao je trener Partizana.

Strateg crno-bijelih je rekao da je najvažnija stvar za njegovu ekipu da uspije da spriječi kontranapade i igru u tranziciji francuske ekipe.

“Ključ utakmice za nas, ako želimo da igramo dobar meč, jeste da spriječimo njihov kontranapad i igru u tranziciji. Da ne dozvolimo njihovim glavnim igračima da dolaze u lake situacije za šut. Imaju dosta akcija za šutere, igraju strpljivo i pametno. Mislim da treba da odigramo mnogo dobru utakmicu ako želimo da imamo bilo kakvu šansu da pobijedimo” – jasan je bio Obradović.

zoc
Foto: aba-liga

Obradović je istakao da ga pred gostovanje u Francuskoj ne brine velika potrošnja igrača poslije meče protiv Igokee u Laktašima u ABA ligi.

“To je nešto što je uobičajeno. Ako se pogleda minutaža, jedino Zek Ledej ima preko 30 minuta. Svi ostali su bili na nekoj minutaži koja je normalna.Problem je bio prošle nedjelje, kada su neki igrači, koji su bili u reprezentaciji osjetili umor i ja sam reagovao tako što sam im dao dan više slobodno. Priprema utakmice je bila zadovoljavajuća, na samom meču smo imali nekoliko dobrih stvari. Bilo je i nekih loših trenutaka kao i svaki put.

U nekom smo ritmu normalnog odigravanja utakmica subota-utorak, ili srijeda, kako zapadne. To ne može da nam bude izgovor. Veoma bitino je da smo pripremali utakmicu, da smo juče trenirali, danas imamo trening, sutra putujemo rano. Da tamo odradimo jedan dobar trening i da u srijedu odigramo na najbolji mogući način” – zaključio je Obradović.

Utakmica između Metropolitana i Partizana igra se u srijedu sa početkom u 20:30h.

Postavi odgovor