Foto: Cibona/Mihal Jacic

U okviru četvrtog kola ABA lige, Partizan je večeras savladao Cibonu sa 79:61.

Željko Obradović, trener Beograđana, na pres konferenciji poslije utakmice je izjavio sljedeće:

“Imali smo jedno veoma lijepo iskustvo da igramo sa Cibonom na turniru u Opatiji. Probali smo da analiziramo tu utakmicu, ali i sve ostale koje je Cibona do ovog trenutka igrala. Znali smo da je to tim koji od prvog do posljednjeg minuta igra na najvišem mogućem nivou i da igra agresivnu košarku.

Tako su igrali i danas, bez obzira na to što smo mi u pojedinim trenucima imali vođstvo od 12 do 14 razlike. Nisu se predavali, uspijevali su da se vraćaju u meč i ja im zaista čestitam na tome i na svemu što su do sada uradili u dosadašnjem toku prvenstva, to je mlada ekipa sa trenerom koji radi odličan posao”.

Obradović, Obradović: “Lopta treba da bude u rukama kod onih od kojih očekujemo da u tom trenutku budu najvažniji”
Foto: abaliga.com

Nastavio je ovako:

“Što se nas tiče, imamo trenutke kada igramo zaista veoma dobro i veoma pametno, ali isto tako imamo i trenutke kada donosimo veoma loše odluke. Svaki put kada se tako nešto desi, to je naravno zasluga i protivničke ekipe i njihove agresivnosti, ali ono na čemu ćemo morati da insistiramo je upravo to, da donosimo prave odluke, ali košarka je takva igra da nekada pogađaš, a nekada promašuješ. Lopta treba da bude u rukama kod onih od kojih očekujemo da u tom trenutku budu najvažniji na terenu.

Ovo je pobjeda koja prije svega daje samopouzdanje zbog toga što naredne sedmice počinje Evrokup. Igramo prvu utakmicu u Njemačkoj i nadam se da ćemo iz utakmice u utakmicu izgledati sve bolje i da će igrači koji u ovom trenutku nemaju neku veliku minutažu shvatiti da moraju da pomognu timu, jer počinje ono što je veoma bitno, a to su dvije utakmice u toku sedmice, tako da svaki igrač mora da zna da će biti veoma bitan i važan za ekipu”.

U narednom kolu ABA lige, crno-bijeli će na svom parketu dočekati Krku, a na otvaranju Evrokupa, protivnik će im biti Hamburg.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime