Obradović se požalio: Partizan znatno oslabljen pred Virtus

Trener Partizana, Željko Obradović, najavio je meč protiv Virtusa u okviru 17. kola Evrolige.

Prije najave duela sa Virtusom u “Areni“, Željko Obradović se osvrnuo i na meč protiv Zadra, gdje su crno-bijeli doživjeli jedan od najtežih poraza posljednjih sezona u ABA ligi.

“Bili smo sedam dana van Beograda, izgleda je ostavilo posljedice, a to se vidjelo na utakmici u Zadru. Ekipa Zadra je igrala sa maksimalnom motivacijom. Mi nismo bili baš na potrebnom nivou. Kako god, zadovoljni smo, srećni smo što smo ponovo u ‘Areni’, da ćemo igrati protiv tima koji je u izvanrednoj formi i koji ima izuzetan kvalitet. Moraćemo da odigramo jako dobro kako bismo ostvarili dobar rezultat. Imaju kvalitet, igraju odlično. Sve se zna, ko su igrači koji su prva opcija u napadu. U odnosu na protivnika postavljaju neke stvari, što u krajnjoj liniji svi radimo” – rekao je Obradović.

Na meču protiv Zadra se povrijedio Alen Smailagić, na kojeg Obradović definitivno neće moći računati na meču protiv Virtusa. Pored Smailagića, upitan je i nastup Uroša Trifunovića, a već duže vrijeme je odsutan i Aleksa Avramović.

“Smailagić sigurno neće igrati, svi ostali su okej, sem Avramovića. Trifunović je počeo trenirati, biće u timu, ali ne vjerujem da je u stanju da pomogne” – otkrio je Obradović.

Partizan je u međuvremenu doveo pojačanje u vidu Džejlina Smita, koji bi mogao da debituje na meču ABA lige protiv Mornara.

“To ćemo da razmislimo kad bude došla ta utakmica. Doveli smo ga u principu da bi igrao (smijeh). Ima pravo da igra, odradio je prvi trening sa timom. Kad se dovodi igrač, dovodi se da pomogne, neko ko je bitan. Takve neke stvari su bile kada je dolazi i Bruno. Očekivali smo i ispostavilo se prilično dobro što smo ga doveli. Smit je iskusan igrač, pratili smo ga dok je igrao u Njemačkoj. Ove godine je bio u Bolonji. Vjerujem da je igrač koji ima kvalitet koji može da pomogne” – rekao je Obradović, koji nastavlja:

“Ja se nadam da se neće ponoviti Zadar. U tom smislu, želja i motivacija će biti na drugom nivou. Pamet i glava, to su stvari da bi se igrala dobra utakmica. Spremali smo dva treninga. Ovaj danas je bio prilično dobar. Volio bih da se preslika na utakmicu. Ako se preslika, onda će to biti prilično drugačija utakmica u odnosu na utakmicu sa Zadrom”.

Utakmica između Partizana i Virtusa je na programu u četvrtak od 18.30 časova.

Postavi odgovor