Beograd, 08.11.2017. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Zdravlje je najvažnije.

, Obradović zadovoljan početkom priprema

Beograd, 08.11.2017.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Košarkaši Crvene zvezde počeli su pripreme za narednu sezonu u kojoj ih očekuje novi nastup u Evroligi. Novi trener “crveno-belih”, Saša Obradović zadovoljan je početkom priprema.

’Mislim da su svi jedva dočekali da počne da se igra posle pauze koja je trajala nekoliko meseci. Treba biti pametan i dobro osmisliti naredni period u kom je rizik od povreda sigurno malo veći. Međutim, najvažnije je da smo se skupili i da smo počeli sa treninzima, upoznavanjem i pravljenjem dobre hemije. Prvi utisci su dobri, igrači su došli prilično spremni što je mnogo važno. Prvi deo koristimo za bazične pripreme u kombinaciji sa tehnički-taktičkom pripremom. Prva faza će biti sigurno umerenija nego što je to inače bilo. Mislim da treba da vodimo računa o zdravlju igrača, vrlo smo disciplinovani što se tiče mera i onoga što propisuje zdravstvo. Što se samog tima tiče, ponavljam, došli su igrači prilično motivisani. Znaju koji su ciljevi i koja su očekivanja i željni su da se dokažu’’ – istakao je Obradović, a potom dodao:

’’Osim bazičnih priprema koje su jak preduslov za igranje u kontinuitetu izuzetno je važno da stvorimo hemiju između igrača, novajlija, čak i nekih igrača koji su tu, koji se poznaju. Stariji Zvezdini igrači treba da prihvate nove igrače, a novi Amerikanci moraju sa svojim sunarodnicima da se socijalizuju. Mislim da je izborom dobrih karaktera veliki deo posla već urađen. Drugi deo posla je pred nama, uz to da ostanemo zdravi” – zaključio je Obradović.

KK Crvena zvezda mts igraće na ovogodišnjem “Glorija kupu” u Antaliji koji se održava od  13. do 18. septembra.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime