Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Ženska odbojkaška repezentacija Srbije putuje na Olimpijske igre kao jedan od favorita, a kapiten Maja Ognjenović rekla je da se nada da će pregrmiti taj pritisak što idu kao svjetske i evropske šampionke. 

Ognjenović je na konferenciji za novinare pred put u Tokio rekla da će im nedostajati publika.

Nadam se da ćemo iz dana u dan igrati sve bolje. Navikle smo da igramo pred punim tribinama i nedostajaće publika. Vjerujem da ipak to ne bi trebalo da utiče na našu igru. To što smo na svjetskom i evropskom tronu predstavlja obavezu, ali treba je pozitivna i nadam se da ćemo to pregrmiti” – izjavila je Ognjenović. 

Milena Rašić kao jedna od glavnih uzdanica ekipa rekla je da sigurno neće razočarati.

“Možemo da obećamo jednu stvar, a to je da ćemo dati sve od sebe na terenu, da sigurno nećemo razočarati. Shvatamo da imamo obavezu i pritisak jer idemo tamo kao evropski i svjetski šampioni, ali potrudićemo se da ostavimo taj pritisak sa strane, da uživamo u onome šta radimo i da ćemo se zajedno veseliti” – rekla je Rašić. 

Djevojka koja je vodila Srbiju do titula prvaka svijeta i Evrope, te srebra u Riju, Tijana Bošković naglasila je da ih čeka izuzetno težak turnir.

Srećna sam i uzbuđena. Veliko je zadovoljstvo ponovo biti dio olimpijskog tima Srbije. Čeka nas izuzetno težak turnir. Veliki broj protivnika ima velike ambicije i svaka utakmica će biti važna. Vjerujem u naš kvalitet i sve što smo radile prethodnih godina, kao i da ćemo ostaviti pozitivan utisak” – istakla je Bošković. 

Brčanka Brankica Mihajlović je rekla da je igranje za reprezentaciju uvijek čast.

Drago mi je što konačno putujemo u Japan nakon odloženih Igara. Uvijek je lijepo ići u Japan, pogotovo u grad Hofu za koji nas vežu lijepe uspomene i emocije. Igranje za reprezentaciju je uvijek čast i želimo da na ovim Olimpijskim igrama napravimo najbolji rezultat do sada. Daćemo svoj maksimum, to je jedino što možemo da obećamo” – izjavila je Mihajlović. 

Srpske odbojkašice će igrati u grupi sa Japanom, Brazilom, Korejom, Kenijom i Dominikanskom Republikom.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime