Printscreen

Utakmica Prve lige Republike Srpske između Slavije i Sokoca u Istočnom Sarajevu je završena nakon što su gostujući košarkaši 13 sekundi prije kraja napustili teren

Gostujući igrači Sokoca su smatrali da su sudijske odluke nepravedne i ušli su u verbalni, a umalo i fizički obračun sa arbitrima, da bi nedugo zatim i napustili teren.

Nakon svega toga, Košarkaški savez Republike Srpske je odlučio da ih izbaci iz lige, ali su nakon žalbe koju je uputila ekipa Sokoca ipak odlučili da to ne učine, o čemu možete pročitati OVDJE

Iz Sokoca su se oglasili nedugo nakon samog događaja, a sada su i iz Slavije odlučili da odgovore zvaničnim saopštenjem. 

”Obraćamo se javnosti četiri dana poslije naše utakmice 4. kola Prve muške lige Republike Srpske sa ciljem da informišemo javnost o nemilim događajima koji su se desili za vrijeme pomenute utakmice i da zaštitimo klub od daljih špekulacija. Prije svega želimo da napomenemo da niko od igrača naše ekipe, a ni stručnog štaba, nije ni u jednom trenutku bilo šta loše učinio ili poželio gostujućoj ekipi, sudijama, delegatu. Takođe, želimo da istaknemo i da se poslije utakmice nismo oglašavali niti bilo šta loše rekli, napisali o gostujućoj ekipi, ili službenim licima Saveza” – naveli su iz Slavije

Slavija, Oglasila se i Slavija povodom nemilih scena na utakmici protiv Sokoca
Printscreen

Oni smatraju da nije korektno ono što su iz ekipe Sokoca pisali na svojoj zvaničnoj stranici. 

”Ono što prema našem mišljenju nije korektno, to je činjenica da je ekipa Sokolac na svojoj zvaničnoj stranici u jednom nekorektnom i netačnom kontekstu pominjala naš klub. Mi nismo ekipa koja tuče druge, mi nismo ekipa koju neko gura u Premijer ligu. Mi smo ekipa koja je provela deset godina radeći u omladinskim kategorijama da bi stvorila ovaj tim koji se hrabro bori za sam vrh tabele. U našem sastavu imamo devet domaćih igrača koji su prošli sve omladinske kategorije našeg kluba i to smo nadogradili pojačanjima. Nije nam poklonjeno ništa, mi smo to svojim radom i zalaganjem stvorili” – navodi se u saopštenju. 

Bilo je riječi i o ponašanju ”pojedinih gostujućih igrača i službenih lica” koje je, po njima, za svaku osudu. 

”Moramo da istaknemo da ponašanje pojedinih gostujućih igrača i službenih lica apsolutno nisu nikad ranije viđena i za svaku su osudu. Učinjeno je nešto što Prvu ligu Republike Srpske i košarku u cijeloj Republici Srpskoj srozava na najniže grane. Mi nismo ti koji će da sude sudijama. To prepuštamo organima Saveza. Mi nismo ti koji želimo da se gase klubovi. Mi smo klub koji neće podržati sramno ponašanje pojedinaca gostujuće ekipe. Nismo tim koji će da podrži ni vrijeđanje našeg trenera kao ni člana UO KSRS koje se može vidjeti na snimku.

U svim ovim nemilim scenama mirno smo sjedili i posmatrali dešavanja. Primijetili smo da je jedan predmet ubačen sa tribine i osuđujemo takvo ponašanje. Želimo da istaknemo da je i publika bila izrevoltirana ponašanjem gostujuće ekipe i reagovala po našem mišljenju kako nije trebala. Ova utakmica neće riješiti pobjednika prvenstva, do kraja imamo još 18 utakmica i svi mogu da postanu šampioni”. 

Oni su na kraju ekipi Sokoca poželjeli svu sreću sa nadom da će košarka pobijediti, dok od Košarkaškog saveza Republike Srpske očekuju da se ubuduće najoštrije kazni bilo čije nedolično ponašanje. 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime